Alex werkt al 35 jaar als kroon- en brugwerk technicus: ‘Het is allemaal begonnen in het lab van mijn broer als leerling’

Heb jij ooit nagedacht over wat er achter die glimlach van jou schuilgaat? Laten we het hebben over de persoon die verantwoordelijk is voor het creëren van die onberispelijke tanden: de kroon- en brugwerk technicus. Wij spreken met Alex Kempees. Samen met zijn team van deskundigen werken zij op een nieuw geschilderde afdeling aan onze tandtechnische werkstukken.

Hallo Alex. Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ja, zeker. Ik ben Alex Kempees. Ik ben 35 jaar als tandtechnicus werkzaam en werk al geruime tijd bij Kesseler & Reuvekamp als kroon- en brugwerk technicus. Voordat ik hier solliciteerde, heb ik veel kennis op mogen doen bij andere bedrijven. Ik ben begonnen bij mijn broer in zijn lab als leerling. Naarmate ik meer ervaring opdeed, ben ik in Italië gaan werken voor Nederlandse tandartsen. Op een gegeven moment zag ik een openstaande vacature bij Kesseler & Reuvekamp en heb gelijk gesolliciteerd. Ik ben blij dat ik destijds deze stap heb gezet.”

Wat doe je precies als specialist kroon- en brugwerk? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Ik houd mij bezig met het ontwerpen, vervaardigen van kronen en bruggen. Vervolgens bepaal ik welke handeling het beste geschikt is voor de specifieke behoeften van de patiënt. Dit leg ik ze rustig uit. Daarmee stel ik de patiënt op zijn gemak. Dat is iets wat ik erg belangrijk vind. Het is voor velen een onbekend vakgebied. Ik merk dat patiënten het daarom prettig vinden dat het wordt uitgelegd. Zo weten ze waar ze aan toe zijn. Dit noemen wij een estetisch consult.”

Wat zijn belangrijke kenmerken voor het uitvoeren van je werkzaamheden?
“Dat je niet alleen kennis van de nieuwste technologieën en materialen hebt, maar ook de creativiteit en het oog voor detail hebt om de glimlach van de patiënt weer perfect te maken. Daarbij is het belangrijk dat je gevoel hebt voor vorm. Wil jij graag met patiënten werken, ben je een teamplayer, maar kun je ook goed zelfstandig werken? Dan is dit echt iets voor jou.”

Wat maakt dit werk voor jou zo leuk?
“Dat je je creativiteit erin kwijt kan. Elk gebit is anders, dus je hebt telkens weer te maken met een nieuwe uitdaging. Maar ook dat ik er al 35 jaar werk en nog steeds niet uitgeleerd ben. Er komt telkens wel weer wat nieuws om de hoek kijken. Dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Over ongeveer 10 jaar ga ik met pensioen, maar ik dus zelfs na 35 jaar nog niet uitgeleerd”, lacht Alex.

Welk advies heb jij voor een specialist die bij Kesseler & Reuvekamp gaat solliciteren?
“Kom lekker solliciteren bij het gezelligste team van Almelo. Nee, zonder grappen. Bekijk eerst lekker in alle rust onze website. Daar is genoeg informatie te vinden over wie wij zijn, wat we doen en wat we willen uitstralen. Bevalt het je? Kom gezellig langs. We ontmoeten je graag.”

Solliciteer nu

Psst, ben jij net zo enthousiast over deze functie als Alex en ben je nog op zoek naar een baan in de tandtechniek? Grijp dan nu je kans! Er is nog een vacature vrij als specialist kroon- en brugwerk, maar ook als prothese technicus. Zien en spreken we jou binnenkort?
 

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op de website

aanmelden techniekwerk