Mannessa werkt als leerling op de Kroon- en brugwerk afdeling: ‘Elke dag is anders’

Van de zorg naar een technisch laboratorium: leerling Mannessa heeft deze overstap gemaakt. Twee totaal verschillende branches. Hoe bevalt het haar bij Kesseler & Reuvekamp? Wat doet ze precies en wat maakt haar werk zo leuk?

Hallo Mannessa. Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ja, zeker. Hoi, ik ben dus Mannessa, 23 jaar jong. Ik kom oorspronkelijk uit de zorg. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Kesseler & Reuvekamp in 2021. Totaal wat anders, maar een tandtechnisch laboratorium trok gelijk mijn aandacht. Maar waarom trok het zo mijn aandacht? Hier wilde ik voor mezelf antwoord op hebben. Ik heb informatie opgevraagd over de organisatie en een dag meegelopen bij Kesseler & Reuvekamp. Mijn gedachtes klopten, de meeloopdag was enorm interessant.”

Wat doe je precies als leerling Kroon- en brugwerk? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Je leert bijvoorbeeld om verschillende soorten kronen en bruggen te maken, die bedoeld zijn om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Maar denk ook aan instructies over hoe je afdrukken van het gebit van de patiënt maakt. Ik heb ook weleens dagen dat ik begin met het leeghalen van de freesmachines. Elke dag is het weer een verrassing wat je mag gaan doen. Hele diverse werkzaamheden dus!”

Wat zijn belangrijke kenmerken voor het uitvoeren van je werkzaamheden?
“Als leerling Kroon- en brugwerk leer je om nauwkeurig en secuur te werken volgens bepaalde procedures en protocollen. Je leert omgaan met verschillende materialen en gereedschappen. Het is belangrijk dat je als leerling Kroon- en brugwerk goed kunt samenwerken.”

Wat maakt dit werk voor jou zo leuk?
“Ik heb een ontzettend leuke band met mijn collega’s. Elke dag ziet er anders uit zoals ik al benoemde. Dat maakt het niet eentonig. Eentonig, daar houd ik niet van.”

Ik hoorde dat je ook nog een opleiding volgt naast het werk bij Kesseler & Reuvekamp. Welke opleiding volg je en gaat dit vanuit Kesseler & Reuvekamp?
“Ik volg de opleiding Tandtechniek in Utrecht. Hier ben ik een half jaar geleden mee begonnen. Het gaat erg goed. Tot nu toe heb ik alle examens gehaald en vind het erg fijn om meer informatie te krijgen. Ik merk dat ik het geleerde goed kan toepassen in de praktijk bij Kesseler & Reuvekamp. Kesseler & Reuvekamp betaalt mijn opleiding en de daarbij komende kosten. Op vrijdagmiddag krijg ik de mogelijkheid om mijn schoolopdrachten uit te voeren. Dat is heel prettig. Ik krijg daarnaast persoonlijke begeleiding, zodat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten.”

Welk advies heb jij voor een leerling, die bij Kesseler & Reuvekamp gaat solliciteren?
“Spreekt deze branche jou aan? Maar kom je uit een andere branche? Waag een gok en vraag informatie op. Ik kwam dus ook uit een hele andere sector. Deze overstap heeft voor mij enorm goed uitgepakt. Ik ben superblij met dit werk.”

Solliciteer nu

Psst, ben jij net zo enthousiast over deze functie als Mannessa en ben je nog op zoek naar een baan? Grijp dan nu je kans! Er is nog een vacature vrij als leerling in Amsterdam, maar ook als specialist Kroon- en brugwerk. Zien en spreken we jou binnenkort?
 

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op de website

aanmelden techniekwerk