De Almeerse tandarts Wouter Vriesman van de stichting Dentalcare Everywhere is gisteren op reis gegaan naar Noord-Marokko. Met zijn tandartstruck is hij op weg om tandheelkundige hulp te verlenen aan voornamelijk kinderen. Voor de vijfde keer doet hij het land Marokko aan en deze keer krijgt hij steun van de Najib Amhali Foundation. Dit heeft ervoor gezorgd dat Vriesman nu met een team van vijf tandartsen kinderen kan gaan voorzien van gratis hulp aan hun gebit. Eind augustus werd de vrachtwagen in het bijzijn van Najib Amhali geladen voor vertrek.

Kesseler-en-Reuvekamp-tandartstruck-vriesman

Met de tandheelkundige hulp wil de stichting de kinderen een gezond gebit geven, ze van pijnklachten afhelpen en ze hiervoor te behoeden. Zo krijgen ze een meer kans in de maatschappij omdat een gezond gebit nu eenmaal eerder een representatieve baan oplevert. Op deze reis zullen ongeveer 800 kinderen gratis geholpen worden aan hun gebit. Ze krijgen een behandeling in een legertruck van ruim 30 jaar oud die ongebouwd is tot een tandartskliniek, voorzien van moderne apparatuur.

Tandverzorging in Marokko is zorgwekkend te noemen, 72 procent van de bevolking heeft cariës, nog geen 12 procent bezoekt een tandarts en 18,5 procent van de Marokkanen bezit een tandenborstel. Kinderen groeien dus op zonder het besef van een goede gebitsverzorging. Bacteriën en tandplak hebben invloed op de algehele gezondheid van het lichaam. Het is dus van belang om kinderen van jongs af aan te leren hoe zij hun gebit moeten verzorgen en regelmatig te laten controleren.

Kesseler & Reuvekamp sponsort dit mooie initiatief! Kijk voor meer informatie op dentalcareeverywhere.nl

Kesseler-en-Reuvekamp-tandartstruck-amhali-veldhuis