Aanmelden techniekwerk

Onze producten zijn van top kwaliteit

Door innovatieve oplossingen zorgen we voor de beste prijs-kwaliteit verhouding

Full Zirconium

Full Zirconium Restauraties

Deze volledig 100% Zirkonium restauraties worden met name geïndiceerd in het molaarbereik.  Deze restauraties worden bijna in zijn geheel via Cad/Cam vervaardigd en worden gefreesd uit translucent Zirkonium.

Kenmerken van deze restauratie zijn de buitengewone sterkte, duurzaamheid, weefselvriendelijkheid en de zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding ten opzichte van andere restauraties.

De Full Zirkonium restauraties zijn een product binnen de Economy Line van Kesseler & Reuvekamp.

Zirconium

Zirconium

Bij Kesseler & Reuvekamp wordt het meeste kroon- en brugwerk vervaardigd met een Zirconium onderstructuur.

Voordelen van keramisch kroon- en brugwerk ten opzichte van traditioneel metaal/porselein kroon- en brugwerk is de licht doorlatendheid wat tot gevolgd heeft dat dit materiaal een veel hogere esthetische waarde heeft.

Kesseler & Reuvekamp vervaardigt alle anatomisch gevormde onderstructuren in eigen beheer. Wij zijn hiervoor in het bezit van een eigen freesstraat met zowel een 4 assige alsook een 5 assige freesmachine.

E-max

E-Max Cad

Deze monolitische Cad/Cam vervaardigde restauraties zijn van het materiaal Lithiumdisilicaat. Doordat restauraties van Lithiumdisilicaat een natuurlijk kleurverloop hebben en het licht optimaal doorlaten, zijn zeer goede en esthetische oplossingen mogelijk.

Daarnaast kenmerkt deze restauratie zich door haar duurzaamheid en sterkte van bijna 400 Mpa. E-Max Cad restauraties zijn geschikt voor solitaire posterior en anterior kronen, facings en onlays.

Metaal-Porselein

Metaal/Porselein

De metaal/porseleinkroon of brug is één van de oudere technieken in de tandrestauratie. Deze techniek heeft zich in de loop der jaren bewezen als zijnde betrouwbaar en wordt daarom nog steeds toegepast. Nadat de afdruk is genomen wordt er via Cad/Cam techniek een onderstructuur vervaardigd waarop het porselein opgebakken wordt.

Inlay

Inlay/Onlay

Een inlay of onlay kan een alternatief zijn voor een kroon of een vulling, wanneer een kies voor meer dan de helft beschadigd is, maar niet dusdanig dat een volledige kroon noodzakelijk is. Een inlay lijkt op een vulling en ligt in het kauwvlak. Een onlay is uitgebreider en valt voor een deel over de kies heen. Een inlay of onlay kan in een edel-legering of van een vol keramisch materiaal worden gemaakt. Om esthetische redenen worden inlays of onlays vaak uitgevoerd in een keramisch materiaal.

Facing

Facings

Facing is een techniek waarmee verkleurde of licht beschadigde frontelementen kunnen worden behandeld. Ook vorm en grootte kunnen hiermee worden aangepast.

Implantaat werkstukken

Implantaatwerkstukken

Indien een tand of kies onherstelbaar is beschadigd en getrokken moet worden is het mogelijk om het element te vervangen met behulp van een implantaat. Ook wanneer men niet meer over tanden en kiezen beschikt is het mogelijk een prothese op implantaten te vervaardigen. Kesseler en Reuvekamp heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in het vervaardigen van werkstukken op implantaten en heeft daarmee een rijke ervaring opgebouwd in de meest voorkomende implantaattechnieken.

Combinatie werkstuk

Combinatiewerkstukken

Het kroon- en brugwerk kan door middel van een attachment worden verbonden met een uitneembare voorziening. De vervaardiging van precisie verankeringen in combinatie met kroon- en brugwerk vergt veelal een specifieke expertise. Wij maken onder andere gebruik van de systemen Ceka en Cendres en Meteaux.

Volledige prothese

Volledige prothese

Een volledige prothese (in de volksmond kunstgebit) wordt gemaakt indien de patiënt geen eigen tanden of kiezen meer leeft. Het vervaardigen van een goede prothese vereist veel aandacht en vindt plaats in een aantal fasen. Wij zijn bekend met diverse opsteltechnieken. Voor een het doornemen van een protocol nemen wij graag contact met u op.

Partiele prothese

Partiele/gedeeltelijke prothese

Een partiele partiële prothese wordt gemaakt voor patiënten waarbij nog eigen tanden of kiezen in de mond aanwezig zijn. De partiële prothese vervangt in dit geval de elementen die afwezig zijn.

Frameprothese

Frameprothese

Een frameprothese is te vergelijken met een partiele prothese waarbij de basis vervangen wordt door metaal. De pasvorm en stabiliteit nemen hierdoor toe.

Splinten

Splinten en spalken

Deze producten worden in zijn algemeenheid toegepast bij patiënten die last hebben van knarsen of andere kaakgewrichtklachten.

Gebitsbescherming

Gebitsbeschermers

Gebitsbeschermers worden veelal toegepast bij sporten met veel lichamelijk contact dat beschadiging van het gebit tot gevolg kan hebben. Hierbij kan men denken aan: hockey, waterpolo, boksen etc. Gebitsbeschermers zijn in vele kleuren leverbaar.

MRA

MRA

Een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) is bestemd voor patiënten die snurken of bij wie Apneu is vastgesteld.

Eén van de mogelijke behandelingen hierbij is het vervaardigen van een individuele kunststofbeugel voor tijdens het slapen. Hierbij wordt de onderkaak iets naar voren geduwd. Hierdoor wordt  de luchtpijp verder geopend zodat het gedeeltelijk verstoren van de luchtstroom bij het snurken of het volledig verstoren van de luchtstroom bij slaapapneu wordt opgeheven.